“Spēks un Daile”

2017.gada 16.novembrī  Kuldīgas pilskalnā notika Lāčplēša dienai veltītās militarizēto sporta spēļu „Spēks un Daile” sacensības. Sacensību organizētāji, Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar Zemessardzes 45.nodrošinājuma bataljona profesionālā dienesta karavīriem, aicināja Kuldīgas, Talsu, Saldus, Alsungas, Aizputes, Brocēnu un Skrundas novada izglītības iestāžu 5.-9.klašu un 10.-12.klašu skolēnus. Komandā 4 dalībnieki (2 zēni, 2 meitenes). Pasākuma mērķis ir popularizēt Latvijas Republikas Zemessardzi, veicināt jauniešu interesi par militāro aktivitāšu iespējām Latvijā un noskaidrot spēcīgākās komandas septiņos Kurzemes novados. Brocēnu vidusskolu pārstāvēja 4 komandas no 8.b, 9.a, 9.b, 12.b klasēm.

Sacensības noritēja trijās daļās:

  1. Militārā stafete lauka apstākļos (distances garums 5.-9.kl. ~800m, 10.-12.kl. ~1500m).
  2. Medicīniskās zināšanas „Raibais plāksteris” (tiek pārbaudītas dalībnieku teorētiskās un praktiskās zināšanas medicīnas jautājumos).
  3. Teorētiski jautājumi „Vēsture un šodiena” (tiek pārbaudītas zināšanas par Latvijas Brīvības cīņām, Lāčplēša dienu, Latvijas nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Zemessardzes šodienu).

Mums paveicās, ka diena bija saulaina un samērā silta. Ja kādam arī bija auksti, tad Zemessardzes karavīri bija parūpējušies par siltu tēju. Kad militārā stafete lauku apstākļos bija paveikta, spēkus varēja atgūt ēdot gardu soļanku. Brīvajos brīžos, īpaši iekārtotā karavīru teltī, varēja skatīties dokumentālās video filmas un fotogrāfijas no karavīru ikdienas. Redzēto uz ekrāna ar saviem komentāriem un skaidrojumiem papildināja Zemessardzes komandieris. Saturīgi bagāta, fiziski aktīva un interesanta diena! Prieks, ka mūsu skolu pārstāvēja saliedētas, viens otru atbalstošas un uzmundrinošas komandas.

Kopvērtējumā militārajās sporta spēlēs „Spēks un Daile” 5.-9.klašu grupā 2.vietu ieguva 8.b klases komanda „324” Mārtiņš Mariss Burkovskis, Mārtiņš Kalniņš, Elīna Ķezbere un Lillija Birgere. 10.-12.klašu grupā 1.vietu ieguva 12.b klases komanda „Ba!„ Ernests Bušmanis, Egils Milnis, Kitija Holšteine un Elīza Jekuma.

Mūzikas skolotāja, 8.b klases audzinātāja Aija Zakovska.

Irēna Birgersone