ANO simulācijas spēles Igaunijā

Šī gada 27. – 30. aprīlī trīs mūsu skolas jaunieši – Kristiāns Priedītis, Alise Bula un Kristers Buls – piedalījās ANO simulācijas spēlēs ESTMUN23 Kehtnas tehnikumā Igaunijā! 🇱🇻🇪🇪

Par pasākumu jaunieši izsakās šādi:

💬Kristiāns Priedītis: ,, Šis pasākums bija patiesi vērtīgs un iedvesmojošs, jo bija iespēja iepazīt lielākās pasaules organizācijas darbību un ikdienu, kā arī satikt daudz jaunu iedvesmojošu, gudru un motivētu cilvēku. Šogad atkal darbojos International Court of Justice (ICJ) jeb Starptautiskajā tiesā, un nopelnīju labākā tiesneša balvu!”

💬Alise Bula: ,, UNHCR komisijā mēs diskutējām par izglītības tiesībām meitenēm bēgļu nometnēs. Diskusijas laikā uzzināju par situāciju citu valstu bēgļu nometnēs un lielākos iemeslus, kādēļ meitenes nevar iegūt izglītību.”

💬Kristers Buls: ,, Komitejā iejutos BBC žurnālista lomā. Piedalījāmies debatēs klausoties, pēc tam, iesaistoties preses konferencēs, kā arī ārpus komitejām, uzdevām jautājumus. Strādājot komitejā, ieguvu rakstīšanas un komunikācijas prasmes, īpaši angļu valodā. Ieguvu skaidru redzējumu, kā tiek atrisinātas pasaules līmeņa problēmas.”

Kristiāns Priedītis

Dita Dubulta