“Līderi jauniešiem”

No 5. līdz 7.februārim Brocēnu vidusskolas 7. – 8.klašu skolēniem notika nodarbības profesiju iepazīšanai ar vienojošo nosaukumu – “Līderi jauniešiem”, kuras piedāvāja biedrība “Jauniešu akadēmija Pacelt Pasauli” no Rīgas.Nodarbību „Līderi jauniešiem” mērķis ir palīdzēt iepazīt dažādas profesijas. Dot iespēju iztaujāt sasniegumus guvušas, aizraujošas personības un uzzināt  interesējošos jautājumus, būt informētākiem un pārliecinātākiem, domājot par savas nākamās profesijas izvēli, pildot īpašus pašvērtējuma uzdevumus un testus.Nodarbību laikā notika iepazīstināšana ar dažādu profesiju darba pasauli, informējot par izglītības iespējām to apguvei un dodot iespēju skolēniem intervēt šo profesiju pārstāvjus un veikt savu pašvērtējumu, pildot uzdevumus un testus.
5.februārī notika lekcija “IT nozīme profesijas izvēlē un karjeras veidošanā”, kuru vadīja Katrīna Gulbis – Pirmā Latvijas Universitātes un „Microsoft” Inovāciju centra Baltijā un Ziemeļeiropā  vadītāja un Ņikita Kazakevičs – Jelgavas biznesa inkubatora vadītājs, IT un personāla vadības uzņēmuma līdzīpašnieks.
6.februārī notika lekcija “ Ģimenes loma profesijas izvēlē jeb – kā pēc iespējas ātrāk noskaidrot bērnu talantus un tos attīstīt”, kuru vadīja Aigars un Georgs Hibneri –  tēvs un dēls, profesionāli fotogrāfi. Georgs Hibneris ir jaunākais Latvijas profesionālais fotogrāfs un Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma audzēknis.
7.februārī notika lekcija “Radošo profesiju plusi un mīnusi un iespējas Latvijā un pasaulē”, kuru vadīja Lauris Aleksejevs – uzņēmējs, restorāna „36.līnija” līdzīpašnieks, mūziķis.
Dažas atziņas no skolēniem:
Uzzinājām, kas ir “Startup’’.
Uzzinājām, ka videospēles ir pamācošas un izmantojamas mācību procesā.
Patika Katrīnas Gulbis ideja par uzstādītā mērķa iespēju realizēšanu domās.
Uzzinājām dažas fotografēšanas nianses: fotografēšana masu pasākumos, gaismas un ēnu spēle, tehniskais aprīkojums.
Par Lauri Aleksejevu: interesants un aizraujošs stāstījums; fascinējoša personība; pamācoša karjeras izaugsme; iedvesmojošs stāsts pavāra profesijas apguvei; uzzinājām, ka čipsus var cept no kartupeļu mizām; uzzinājām, ka jāprot franču – kulināru valoda.
Nodarbības notika pasākuma “Profesiju nedēļa” ietvaros.
Pasākums notika Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.
Informāciju sagatavoja:Inta Švaža, Brocēnu novada pedagogs karjeras konsultants

 

Irēna Birgersone