„Brocēnu novads ceļā uz valsts simtgadi”

7.a klases komanda uzvar Brocēnu novada konkursā „Brocēnu novads ceļā uz valsts simtgadi”

Jau otro gadu 7.a klases komanda piedalās Brocēnu novada izpētes konkursā. Šajā mācību gadā komandā čakli strādāja meitenes: Agija Goča, Katrīne Leščuka, Kate Kunkule, Rebeka Beta Giberte un Elīza Bērziņa. Pagājušo gadu izcīnījām godpilno 2. vietu. Šogad konkursā veicās labāk –  tika izcīnīta 1. vieta.

Konkursa mērķis bija iepazīt Brocēnu novada ievērojamas vietas un tajā dzīvojošos cilvēkus. Konkursa trīs kārtu uzdevumi bija dažādi. Viens no uzdevumiem bija saistīts ar novada vietu izpēti. Bija jādodas pārgājienā un jāizveido apraksts par pārgājiena maršrutā apskatāmām vietām.

Rudenī veicām arī „labo darbu” – īsi pirms sniega uzsnigšanas palīdzējām mūsu klasesbiedra Ādama ģimenei sakārtot sētu. Mēs grābām lapas, salasījām vecos, puvušos ābolus. Ādama mamma pēc darba mūs cienāja ar siltu tēju, pašceptām maizītēm un ceptām desiņām.

Viens no uzdevumiem bija saistīts ar kāda novada vēstures fakta izpēti. Tā kā Katrīnes un audzinātājas omītes savulaik strādāja mazbērnu novietnē Brocēnos (tagad ambulance), tad papētījām šīs ēkas un iestādes vēsturi. Paldies bijušajai darbiniecei Almai Klekmanei un Millijas Kalnzemnieces meitām Mairai un Silvai, kā arī tagadējām ambulances darbiniecēm, īpaši dr.Svetlanai Sergejenko par sniegtajām intervijām!

Īsfilmu par Brocēnu novadā nozīmīgu personu veidojām par Brocēnu vidusskolas direktoru, komponistu un mūziķi Egonu Valteru, kurš šā gada aprīlī svinēja „apaļu” jubileju. Paldies direktoram par atsaucību!

Esam pateicīgas Brocēnu novada pašvaldības Izglītības pārvaldei  par iespēju piedalīties konkursā – tajā ieguvām gan daudz jaunu zināšanu, gan pilnveidojām praktiskas un sadarbības prasmes, gan vērtīgu balvu sava redzesloka paplašināšanai!

7.a klases komandas vārdā – Katrīne Leščuka un audzinātāja Anete Milta

 

Irēna Birgersone