„Jauno satiksmes dalībnieku forums – 2016”

Ik jauna mācību gada sākumā īpaši 4.klašu skolēni piesakās, lai visu mācību gadu cītīgi mācītos satiksmes noteikumus, satiksmes drošību un pavasarī kārtotu pārbaudījumu velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai. Taču uzņēmīgākie skolēni var izveidot komandu, kārtīgi un regulāri trenēties un piedalīties „Jauno satiksmes dalībnieku forumā”. Foruma mērķis ir paaugstināt bērnu zināšanu līmeni satiksmes drošības jautājumos un ceļu satiksmes noteikumos, pirmās palīdzības sniegšanā cietušajam, velosipēdu tehniskā stāvokļa pārbaudes jautājumos, kā arī pilnveidot velosipēdu vadīšanas meistarību sarežģītās situācijās uz ceļa, lai samazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kuros tiek ievainoti vai bojā iet bērni. Veidot skolēnos pareizas uzvedības iemaņas, taktisku un iejūtīgu attieksmi pret citiem satiksmes dalībniekiem ar  foruma sacensību palīdzību.20160414_131331 20160414_141630 20160414_145554 20160414_151742

No foruma sacensību izziņošanas līdz sacensībām bija vien 3 nedēļas, kurās notika intensīvi treniņi velobraukšanā un nodarbības teorētiskajos jautājumos. Trenēties varēja sākt vien vēlā pēcpusdienā vai brīvdienās, kad tukšs bija automašīnu stāvlaukums pie skolas. Skolēni ar lielu entuziasmu paši uzstādīja trasi, paši pēc grafika „dežurēja” pie šķēršļiem (cēla augšā nogāztos klucīšus, sakārtoja trases elementus utt.), veica šķēršļu trasi, viens otru uzmanīja, vai viss tiek izpildīts pareizi un droši, un to visu beigās novāca un salika vietās.

Šogad sacensībām Brocēnu vidusskolā sākotnēji pieteicās rekordliels dalībnieku skaits – 20 ceturtās un piektās klases skolēni, taču gatavošanās treniņus līdz galam izturēja 14, kas kā 3 komandas un 2 rezervisti 14.aprīlī piedalījās foruma 1.kārtas sacensībās Saldū. 1.kārtas sacensībās bija jāveic 3 teorētiskie un 2 praktiskie posmi. Organizatori bija arī parūpējušies, lai skolēni varētu lietderīgi un interesanti pavadīt laiku, kamēr startēja citas komandas un tika apkopoti rezultāti – komanda varēja piedalīties jautrā ugunsdzēsēju stafetē, kurā svarīgs bija komandas darbs.

Liels prieks un gandarījums par ieguldīto darbu bija tad, kad visas trīs Brocēnu vidusskolas komandas ieguva 1.,2.,3.vietu un kausus. 1.vietā un tiesības piedalīties valsts fināla sacensībās Rīgā, Biķerniekos ieguva 5.b klases komanda „Min un rullē!” (N.Grišāne, R.Kalve, A.Puškarjovs, J.Štegmanis), 2.vietu – 5.a klases komanda „Ašie velobraucēji” (K.Blūma, A.Avgustiņa, R.Stūris, K.Valteris), kas uzrādīja perfektas zināšanas pirmās palīdzības sniegšanā, 3.vietu – 4.b klases komanda „Četri velodraugi” (R.Laurinoviča, A.Šakale, A.Ozols, T.P.Lūsēns), kurai viss vēl priekšā nākamgad. Labākie individuālajās sacensībās arī bija mūsu skolēni – Nora Grišāne un Klāvs Valteris, ugunsdzēsēju stafetē – komanda „Min un rullē!”.

Komandas sacensībām trenēja Anete Milta un Natālija Petrakēviča, bet sacensībās „pieskatīja” M.Vīksna, I.Gūža un A.Milta.

Anete Milta

 

 

 

Irēna Birgersone