K.Valdemāra konkursā mūsu vidusskolniecēm atzinība

 Godā ceļot dižā jaunlatvieša K.Valdemāra lomu latviešu tautas saimnieciskajā un kultūras izglītošanā, PIKC „Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums” sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju, Kuldīgas novada latviešu valodas un literatūras skolotāju un bibliotekāru metodisko apvienību aicināja pagājušā gada novembrī  jauniešus/jaunietes un viņu skolotājus iesaistīties literāro un pētniecisko darbu konkursā.
Šajā konkursā piedalījās arī Brocēnu vidusskolas 10.klašu skolēni. Divi no viņiem- Jeļena Sušinska un Dace Preisa- tika aicinātas uz pasākuma noslēgumu PIKC „Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā”.

Pasākums bija ļoti svinīgs. Klausījāmies gan skolēnu darbu fragmentos, mūzikā, gan žūrijas locekļu pārdomās pēc 168 darbu izvērtēšanas. Jā, jā, kopumā  konkursā tika iesniegti daudz darbu (kā teica viena no žūrijas dalībniecēm, viena no konkursa veiksmēm ir ģeogrāfija, jo konkursā piedalījās skolēni no Liepājas līdz Zilupei). Visi cīnījās par „Ezīša kausu”- šāds nosaukums izvēlēts tāpēc, ka tehnikuma ēkā savulaik bijis skolotāju seminārs, kurā mācījās Vilis Plūdons- „Eža kažociņa” autors.

Šajā lielajā konkurencē par „Ezīša kausu” abas Brocēnu vidusskolas skolnieces ieguva atzinību. Priecājamies un lepojamies!

Skolotāja M.Neilande

dace ezīša kausā ļenas foto

 

Irēna Birgersone