Lielākā uzņēmējdarbības konference Latvijā #UzdrīkstiesUzvarēt

16.novembrī Brocēnu vidusskolas skolēni, kuriem ir vēlme iegūt plašākas zināšanas par uzņēmējdarbību un jaunākajām tendencēm inovāciju jomā, devās uz lielāko uzņēmējdarbības konferenci Latvijā #UzdrīkstiesUzvarēt.

Konferencē ar iedvesmojošiem pieredzes stāstiem par drosmi un izdošanos biznesā un profesionālajā darbībā dalījas spilgtākie Latvijas uzņēmēji un mākslinieki.

Pasākumā skolēni dzirdēja iedvesmas stāstus no:
💡 pasaulslavenā Latvijas ielu mākslinieka un NFT izstāžu telpas izveidotāja Kiwie,
💡 mobilo spēļu izstrādātājiem “Beetroot Lab”, kas sadarbojas ar slaveno īru cīkstoni Konoru Makgregoru,
💡 jau divu ziemas Olimpisko spēļu sniega trašu būvētājiem “We Build Parks”,
💡 elektroauto Tesla koplietošanas servisa izveidotājiem Latvijā “OX Drive”,
💡 Latvijas lielākās bankas “Swedbank Latvia”,
💡 2021. gada Latvijas labākā skolēnu mācību uzņēmuma “Three Cube”,
💡 Latvijas pirmā vienradža Printful stāstu,
💡 stāsts par Latvijā radītu skaņas digitālās kalibrēšanas tehnoloģiju, ko izmanto un iesaka 50 ar “Grammy” balvu apbalvoti skaņu inženieri – Sonarworks,
💡 JA Latvia Līderu programmas absolventēm un citiem

Programmu bagātināja spilgti šovi ar Latvijas un ārvalstu mākslinieku uzstāšanos, kā ,piemēram, Chris Cross (Christopher Woschitz) no Austrijas, Pasaules skatuves mākslas čempions, Amber Strings, Stīgu instrumentu ansamblis, uzvarētāji pasaules talantu olimpiādē, grupa “Citi zēni”.

Konference norisinājās starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala”, pulcējot 6000 drosmīgākos un uzņēmīgākos jauniešus no visas Latvijas.

Konferenci rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Junior Achievement Latvia LIAA projekta “Inovāciju motivācijas programma” ietvaros.

Skolotājs Jānis Mūrmanis

Dita Dubulta