Nodarbība “Profesijas kino mākslā”

8.februārī Brocēnu vidusskolā 1. – 4. klašu skolēniem notika nodarbība “Profesijas kino pasaulē”, kuru vadīja studijas “Animācijas brigāde” pārstāvji.
Nodarbības laikā bērniem bija  iespēja uzzināt, kā top leļļu animācijas filmas, satikt to veidotājus, redzēt tēlus, kas atdzīvojas uz ekrāna un arī noskatīties interesantu jaunāko latviešu leļļu animācijas filmu programmu. Pasākumu laikā bērniem tika radīta lieliska iespēja klātienē redzēt un saprast, ko dara leļļu filmas režisors, operators, animators, dekorators, mākslinieks, kāda nozīme ir kamerai, gaismu uzstādījumam un dekorāciju uzbūvei. Skolēni varēja izzināt, kā top dažādas skaņas, kā ierunāti filmās dzirdamie dialogi, kāda nozīme montāžai, muzikālajam noformējumam. Šos un citus kino tapšanas noslēpumus atklāja filmu studijas Animācijas Brigāde animācijas filmu veidotāji.
Atsauksmēs skolēni rakstīja: Uzzināju, kā taisa lelles; ka lelles kustina un fotografē. Patika, ka rādīja, kā taisa filmu. Uzzināju, kā taisa skaņas, un patika visas skaņas multfilmā. Gribētu vēl vairāk uzzināt un aizbraukt uz filmu studiju Rīgā.

Nodarbības notika pasākuma “Profesiju nedēļa” ietvaros.
Pasākums notika Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

Informāciju sagatavoja:Inta Švaža, Brocēnu novada pedagogs karjeras konsultants

Irēna Birgersone