“ Iepazīsti. Izzini savas karjeras iespējas”

Praktiskās profesiju darbnīcas un orientēšanās profesiju pasaulē “ Iepazīsti. Izzini savas karjeras iespējas”

5.februārī Brocēnu vidusskolā notika vēl nebijis pasākums – orientēšanās profesiju pasaulē, kura laikā skolēniem bija iespēja iepazīt un izzināt savas karjeras iespējas, piedaloties praktiskās profesiju darbnīcās. Skolas pirmajā stāvā bija izvietotas 20 dažādu uzdevumu stacijas, kurās skolēni varēja aktīvā veidā iepazīt dažādas profesijas un skolas. Šajā pasākumā ar sagatavotiem uzdevumiem piedalījās Zaļenieku komerciālā un amatniecības vidusskola, Liepājas Universitāte, LU P.Stradiņa medicīnas koledža, Bulduru Dārzkopības vidusskola, Kandavas lauksaimniecības tehnikums, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola, Latvijas Universitāte, Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošā vidusskola, Rīgas Mākslas un mediju tehnikums, Saldus tehnikums, fotogrāfs Andrejs Sergejevs, biedrības “Saldus un Brocēni RažoJums” pārstāvji – mājražotāji un amatnieki.

Pamatskolas un vidusskolas klašu skolēni komandās pa četri vairāk kā divu stundu garumā orientējās šajā piedāvātajā profesiju pasaulē – apmeklēja pēc iespējas vairāk uzdevumu stacijas, pildot tur piedāvātos uzdevumus, kuri bija ļoti dažādi un daudzveidīgi. Piemēram, bija pareizi jāsaliek dažādi nosaukumi, jāpazīst parazīti, augi, sēklas, jāveido ģipša figūra, jāatmin sukādes pēc garšas, jāmet ugunsdzēsēju šļūtene, jāloka salvetes, jāgatavo ēdienu dekorācijas, jāveido parafīna un dažādu dekoru svečturi – bļodas, jādarbojas ar metālu un koku, jāpazīst augi un jāiestāda podiņā sēklas. Katrā stacijā komandas saņēma arī vērtējumu. Pavisam varēja nopelnīt 224 punktus, un piedalījās 27 komandas. Nelielas balviņas par aktīvo piedalīšanos saņēma četru komandu dalībnieki:
1.vieta (185 punkti) – komandai “Četri pingvīni” no 6. b klases – Alise Bula, Demija Burlakova, Rebeka Zakevica, Viktorija Loladze.
2.vieta (184 punkti) – komandai “Minioni” no 6. a klases – Diāna Gerkena, Simona Valtere, Nikola Sāra Leperta, Rendija Ferneste.
3.vieta (179 punkti) – divām komandām – “Vienradzīši” no 10. a klases – Inita Žukauska, Gita Kvetkauska, Monika Zommere, Enija Grasmane un “Pūdelīši” no 5. b klases – Samanta Taulīna, Paula Ņikiferova, Kitija Cera, Renāte Kalniņa.
Tā bija lieliska iespēja skolēniem iepazīt dažādas mācību iestādes un profesijas, izpētot, kas tieši katram vairāk interesētu un ko vēlētos mācīties un pēc tam strādāt. Skolēni ne tikai pildīja uzdevumus, bet arī uzdeva jautājumus par visu, kas ieinteresēja, kā arī saņēma papildus informāciju par iespējām apgūt dažādas profesijas.
Liels paldies gan uzdevumu sagatavotājiem, gan uzdevumu pildītājiem!

Nodarbības notika pasākuma “Profesiju nedēļa” ietvaros.
Pasākums notika Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.
 Informāciju sagatavoja:Inta Švaža, Brocēnu novada pedagogs karjeras konsultants

Irēna Birgersone