Informatīvā akcija „Pasaule kļūst labāka” arī Brocēnu vidusskolā

  1. septembrī parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica Ārlietu ministrijā atklās informatīvo akciju „Pasaules labākās ziņas”, kuras laikā plānots izdalīt 20 000 eksemplāru bezmaksas avīžu par Latvijas un ES sasniegumiem attīstības sadarbībā.

Informatīvās akcijas laikā plānoti vairāk nekā 20 pasākumi visā Latvijā, arī Brocēnu vidusskolā un Brocēnu pilsētā.

Pasākums Latvijā un Brocēnos norisināsies dienu pirms ANO post-2015 samita, kurš notiks no 25. līdz 27. septembrim Ņujorkā. Samita laikā plānots formāli apstiprināt jauno pasaules ilgtspējīgas attīstības ietvaru nākamajiem 15 gadiem, tādējādi aizstājot pašreizējos Tūkstošgades attīstības mērķus. Latviju post-2015 samitā pārstāvēs Valsts prezidents Raimonds Vējonis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Pēdējā laikā saskaramies ar ļoti daudz negatīvām diskusijām par Latvijas un Eiropas lomu globālajos procesos. Norobežojoties no politiskām niansēm, cilvēciskā līmenī ir jāatzīst, ka attīstības sadarbība ir instruments kā uzlabot cilvēku dzīvi mazāk attīstītos reģionos – nodrošinot piekļuvi ūdenim, izglītībai un veselības aprūpei. Tās ir investīcijas pašu valstu spējā risināt savas problēmas. Tieši tāpēc jaunajiem ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem ir jābūt drosmīgiem un atbildīgiem, piesaistītiem pie reāliem finanšu instrumentiem. Katram cilvēkam uz šīs planētas ir tiesības uz cieņpilnu dzīvi” stāsta Inese Vaivare, LAPAS direktore

Akcija „Pasaule kļūst labāka” ir viens no Ārlietu ministrijas un Latvijas Platformas attīstības sadarbībai (LAPAS) organizētajiem Eiropas gada attīstībai pasākumiem, kura mērķis ir informēt sabiedrību par ES un tās dalībvalstu attīstības sadarbības politiku un tās rezultātiem, kā arī skaidrot ieguvumus visām iesaistītajām pusēm. Eiropas gada attīstībai mājas lapa: https://europa.eu/eyd2015/lv.

Irēna Birgersone