Starptautiskais Vizuālās mākslas konkurss “‘Es dzīvoju pie jūras”

Starptautiskais Vizuālās mākslas konkurss “‘Es dzīvoju pie jūras” notiek jau 14. reizi. Kopš 2008. gada konkursam tiek piešķirta UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas patronāža un atļauts izmantot UNESCO simboliku. Konkursu vērtē gan starptautiska profesionāla žūrija, gan arī dažādu nacionalitāšu bērnu žūrija. Konkursa ietvaros bērni un jaunieši var pētīt un parādīt savai mentalitātei atbilstošu redzējumu par savas tautas kultūru un tradīcijām, atainojot savas emocijas un piedzīvojumus pie jūras.
Šī gada konkursa tēma arī bija- “Atpūta pie jūras”.
Konkursam tika iesniegti 3916 darbi no 24 valstīm – Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Krievijas, Ukrainas, Azerbaidžānas, Uzbekistānas, Turcijas, Lietuvas, Indonēzijas, Polijas, Serbijas, Irānas, Indijas, Rumānijas, Bulgārijas, Singapūras, Ungārijas, Moldovas, Horvātijas, Vācijas, Igaunijas, Ķīnas, Slovēnijas. Pašus interesantākos un veiksmīgākos tēlojumus var apskatīt Jūrmalā, Līvu Akvaparkā un mākslas skolā līdz 20. aprīlim. Izstādē ieraudzījām arī Brocēnu vidusskolas skolnieču Doras Liekmanes (2a. klase) zīmējumu un Danas Gakutes (8b. klase) gleznojumu. Danas darbs tika apbalvots ar Atzinības rakstu.
Piektdienā, 13. martā, notika izstādes atklāšana, un visi čaklie zīmētāji varēja plunčāties Akvaparka ūdeņos. Sk.Aiva Šteina
20150123_132711

Irēna Birgersone