CSDD konkursa „Gribu būt mobils!” pusfināla sacensības Brocēnos

14.janvārī Brocēnu vidusskolā notika CSDD konkursa 6. – 8.klašu skolēniem „Gribu būt mobils!” Liepājas reģiona pusfināla sacensības. Tajā veiksmīgi startēja arī Brocēnu vidusskolas komanda „Broči ripo!” – kapteine Elīza Milta, Madara Utbarde, Ričards Strikauskis, Aleksis Vītols un Evelīna Līga Lieldaudziete. Konkursam šogad pieteicās rekordliels skaits komandu – vairāk kā 500. Šī komanda iekļuva to 70 komandu vidū, kas ieguva tiesības parādīt savas zināšanas un prasmes ceļu satiksmes noteikumos un ceļu satiksmes drošībā konkursa 7 pusfinālos.

„Broči ripo!” veiksmīgi izpildīja neklātienes kārtas 49 uzdevumus – gan par ceļa zīmēm un to nosaukumiem, gan par satiksmes situācijām, gan par krustojumu izbraukšanas secību, gan par to, kā iegūt velovadītāja tiesības.

Pusfināla sacensībām bija jāizpilda mājas darbs saistībā ar nesen izveidoto mājas lapu berniem.csdd.lv. Komanda izvēlējās iepazīstināt pēc iespējas vairāk Brocēnu vidusskolas skolēnu ar šo mājas lapu. Komandas dalībnieki organizēja skolas zālē garajā starpbrīdī 2 „zibakcijas” – 5. un 6.klašu skolēniem, kurā parādīja video fragmentus par satiksmes noteikumiem, bet pēc tam skolēniem bija jāatbild uz 5 testa jautājumiem par šo video fragmentu. Ātrākajiem un pareizākajiem – balvas. Komandas dalībnieki noorganizēja arī 2 praktiskas nodarbības 5.a un 4.a,b klases skolēniem. Katrs, kas vēlējās, varēja noteikt savu reakcijas laiku (kas ir ļoti svarīgs ceļu satiksmē), likt puzles, mācīties par ceļazīmēm utt.

Pusfināla sacensībās bija jāveic 3 uzdevumi – jāsaliek maketā pareizi ceļu zīmes, jāpilda datorā virtuāli uzdevumi, jāprezentē mājas darbs, kā arī komandu kapteiņiem jāveic individuāli uzdevumi. Komandai teicami veicās „maketā”, mājas darba prezentēšanā un kapteiņu konkursā, bet ne tik labi datoruzdevumos, kurā izšķiroša nozīme bija laika limitam.

Ko par gatavošanos un konkursu saka dalībnieki?

Madara. „Šajā pasākumā es ieguvu jaunas zināšanas un lielu interesi par konkursu „Gribu būt mobils!”.Gribu piedalīties šajā konkursā arī nākamogad, jo mani iedrošināja un mudināja saprast, ka nevajag padoties, bet cīnīties par labākiem rezultātiem.”

Ričards. „Man patika, ka bija interesanti uzdevumi un konkurss notika telpās. Es iemācījos labāk strādāt komandā.”

Elīza. „Es pārliecinājos, ka diezgan labi jau zinu ceļu satiksmes noteikumus. Es iemācījos veidot video filmiņu par mājas darba tapšanu. Darbs pie filmas bija ilgstošs, taču interesants.”

 

Foto par pusfinālu skat. konkursa mājas lapā:

http://www.gribubutmobils.lv/jaunumi/otrais-pusfinala-posms-brocenos-ir-nosledzies!/

 

TV sižetu par konkursu skat. „TV Kurzeme”:

http://www.liepajniekiem.lv/tv-kurzeme/sizeti/nicai-otra-vieta-159089

 

Komandas konsultante Anete Milta

IMG_2739[1] IMG_2756[1]

Irēna Birgersone