Mazie ciemiņi dabaszinību skolā.

23.oktobrī dabaszinību un matemātikas skolas ēkā viesojās bērnudārza “Mūsmājas“ piecgadnieku grupa. Bērniem bija iespēja iepazīties ar matemātikas, fizikas un ķīmijas kabinetiem, kā arī piedalīties trīs dažādās interesantās nodarbībās.

Matemātikas kabinetā pie skolotājas Vinetas Mielavas, strādājot ar interaktīvo tāfeli, mazuļi skatījās animācijas un skaitīja pelītes apēstos siera gabalus, mācījās zīmēt ciparus, pabija burvju mākslinieku ādā un katrs piedalījās zīmējuma krāsošanā viņa izvēlētajās krāsās. Izmēģinot kabinetā pieejamos šablonus, lineālus un citus rīkus,atskārta, cik grūti savaldīt cirkuli, lai uzzīmētu riņķa līniju.

Ķīmijas kabinetā pie skolotājas Vitas Banzenas bērni gatavoja zobu pastu zilonim, locīja no papīra knābīšus, vēroja uzfilmētus bīstamus ķīmiskus eksperimentus, kā arī klātienē varēja redzēt dažādus ķīmiskos brīnumus. Ar interesi mazie ciemiņi vēroja, kā mainās kopā salietu bezkrāsainu šķīdumu krāsa no baltas līdz aveņsarkanai, atkal kļūstot bezkrāsainai, kā, salejot kopā divus aukstus šķīdumus, rodas ļoti karsts šķīdums. Izbrīnu radīja eksperiments, kā bez uguns grāpītī izvārīt “kartupeļus”.

Fizikas kabinetā pie skolotājas Anetes Miltas bērnudārznieki sprieda par tēmu “Draudzība”, izmantojot statisko elektrību. Bērni saprata, ka tieši tāpat kā viņi, elektriskie “pušķi” reizēm grib viens ar otru draudzēties, reizēm nē. Katrs bērns arī varēja pašrocīgi radīt zibeni klasē, izmantojot elektrisko mašīnu. Ciemiņi ar lielu ieinteresētību noskatījās filmiņu par elektrodrošību “Gudrā Ernesta dziesma”, kuras pamācības noderēs ikdienā, spēlējoties laukā, kā arī izmantojot elektrību no kontaktrozetēm mājās un bērnu dārzā.

IPS skolotājas Vineta, Anete, Vita

ips1

“5-gadnieki” vēro filmu par elektrodrošību

ips2

Eksperimenti ķīmijas kabinetā

ips3

Matemātikas kabinetā, mācoties rakstīt ciparus

ips4

Pirms došanās atpakaļ uz bērnudārzu ar jaunām zināšanām un dāvanām

Irēna Birgersone